Fredag den 13:e

Det är fredag, yaaay! 

Skrocket säger ju att det ska vara en olycksfall, men det verkar gå bra än så länge! 
Solen skiner, jag är ledig, och någorlunda frisk. Är på bra humör och känner mig peppad inför kvällen och helgen! Ikväll ska jag och några kompisar gå och titta när Mimikry spelar, för att sedan gå ut och festa lite. Pew pew? Imorgon ska jag vara funktionär på klubbens första tävling för iår. Får se hur segt det kommer vara för mig att ta mig upp, den alltannat än morgonmänniska jag är. Typiskt att saker och ting krockar! Ska dricka någon kur innan jag går och lägger mig för att hjälpa förbränningen lite! 

Anyway, köpte ett jättefint pannband till Mimmi häromdagen! Har två träns, ett kastanjebrunt som matchar hoppsadeln och ett mörkbrunt till dressyren. På "dressyrtränset" hade jag tidigare bara ett plant pannband utan smyckning. Så här ser det nya ut, lite blingit! 


Kommer glittra fint i solen! 


Pay and jump

Igår var jag och Mimmi iväg på vår andra clearrond tillsammans! Första gången var i somras, i Alingsås då vi hoppade 60, 70 mest för skojs skull. Detta var ju då innan jag drog igång och hoppträna på allvar. Tror vi kom ut med 8 fel i båda klasserna. 1 stopp, 1 rivning i 60 och 2 rivningar i 70. Men jag var nöjd för hon tyckte det var roligt och det var det som var poängen! 

Igår var vi i billdal, jättefin anläggning. Mycket hästar i rörelse överallt och det var ju mycket mer än i Alingsås! Men hon var hanterbar, spänd men trevlig att hantera och rida! Jag hoppade 70, 70. Första rundan fick vi ett pet. Hon kom lite nära och touchade bommen
bommen. Andra rundan gick vi felfritt så mimmi har hoppat in sin första rosett!! Jättenöjd med henne, skötte sig kanon och hoppade jättefint! Tyvärr har jag bara petrundan på film.. Men vi ska ut snart igen tror jag! 
Ida fick åka med, trött och nöjd hund på vägen hem :)

GHS & Eurohorse

Årets hästfest är över, sadface. 

Göteborg horse show får en att vilja träna hårdare, bättre för att nå till toppen eller sitt mål. Inspirerande att se världsstjärnorna! Jag och mamma var inne och kollade på onsdagen, för att vi var sena med att boka biljetter, och man vill ju inte sitta så man kan nå taket.. Peter Markne höll clinic med bloggdrottningen Nellie Berntsson, hennes lillasyster och tränare. Jag var spänd på att se nellie rida, hennes häst High Hope är ju sagolik! Men blev tyvärr inte särskilt imponerad. Hästen gick betslad på en pelhamstång, som nellie fregnilt höll i för att hästen inte skulle springa i 120. Ja nellie är bara 14 år gammal, hon är duktig och hungrig på att lära sig mer, men jag tror att det är för tidigt för henne att rida en så stor och het häst. Peter sa flera gånger att hon skulle släppa på handen så jag såg inte i syne, men jag hoppas att hon lär sig att rida henne i sätet, för då kommer dom långt tillsammans! Det var jättekul att se hur välriden Malin Trollnäs häst var. 

Mässan är något speciellt att gå på, en ryttares mecka verkligen. Finns ju allt mellan himmel och jord för oss hästnördar. När jag gick in visste jag en sak som jag behövde, en tävlingstopp. Jag köpte en ny/ begagnad ridkavaj för någon månad sen. En tjej som köpt en kavaj som hon använde två gånger, som hon sedan kom på att hon inte var nöjd med, för ljus blå färg. Jag tyckte den var ursnygg och fick den till halva priset! Kanon va? 

Eurostar olympia, älskar färgen! 
Köpte en tävlingstopp från HV POLO, lite snyggt bling på knapparna och på kragen!

Införskaffade mig även ett par nya vita ridbyxor. Skitbra kvalité och plånboken gillade dom med
med... För mig spelar inte märket någon roll. Har aldrig hört talats om märket förut men det var bra kvalitet och lite roligt motiv och dragkedja på bakfickan! Ska få premiäranvända de vita ridbyxorna nästa helg, mer säger jag inte, just nu iallafall... 

Vi trillade in på ett ställe där dom gjorde fina tävlingsuppsättningar... 
Mammas fina uppsättning 
Min uppsättning 
Fanns massa fint att sätta i håret...
En annan rolig sak, jag och mamma hamnade med på tidningen ridsports instagrambild! Ser ni oss? 

RSS 2.0