Klippning gone wrong

Ä N T L I G E N fick jag både tid och möjlighet till att klippa det där håriga monstret till häst! Och ja jag måste skriva äntligen så för det är verkligen äntligen!!! Allt gick bra till en början, första sidan blev skitsnygg, Mimmi stod lugnt och fint, havre gör underverk säger jag bara. Börjar på nästa sida och hinner halvvägs och lite till innan jag hör att maskinen börjar väsnas och låta konstigt. Då är det såklart en fjäder som gått sönder och denna fjäder hållet klippbladen på plats, så det gick ju inte så bra att klippa mer med den.. Så nu står min häst med en halvfärdig ojämn tuffing sida. Snacka om bad hairday horsestyle! 

Klipper så lite som möjligt, så slipper hon täcke inomhus! Funktionen är ju luftning!

Anyway så har min käre far lagat klippmaskinen nu, tack och lov hade vi reservdelarna hemma så jag slipper åka på träning med detta konstnärliga mästerverk. Så imorgon kan jag med stolthet säga att det är jag som har klippt henne igen haha.. Min fina tjej! Godnatt alla små bloggisar hihi 

Tips!

Sitter hemma och funderar på vad jag ska göra med Mimmi idag.. Vet att jag behövder jobba med att få henne att vänta på hinder och "kriga" lite mindre. Har inget cavalettimaterial hemma tyvärr, för det hade vart så bra med en cavalettiserie och ett litet rätuppstående. Men har en plan hur jag ska tillverka dessa hemma! Ska visa er hur jag tänker när dom är klara! 
 
Hoppträningarna för Niclas har gett så mycket resultat! Grunderna börjar sitta, hon är mycket starkare i galoppen och hon tycker att det är jättekul! Jag med för den delen. Det är en sån skillnad att hoppa Mimmi och hoppa Nimbus, D-ponnyn som jag hade innan. Vi hamnade för fel tränare vilket resulterade i obehagliga stopp och avåkningar. Numbus blev osäker och stoppade sedan på det mesta som såg misstänksamt ut. Jag va ju lika osäker jag, moment 22 sådär. Dock blev ju detta mycket bättre när vi slutade för den tränaren, la hoppningen på hyllan ett tag och tränade på dressyren. Min poäng är att, med Mimmi har inget gått fel på vägen och hon litar fullständigt på min förmåga att bedömma hinder, så det bara flyter. Efter problem tidigare känns det som en stor jävla seger att jag med framgång har ridit in och sedan hoppat in min första storhäst! Mimmi som jag haft i snart 6år, herregud vad tiden går fort! 

Tillbaka till tipset.. Vill ni ha inspo till övningar, kolla in HM's serie med Malin och Peder. De visar sina bästa övningar, allt från bommar till cavaletti till hinderövningar och hur man ska tänka! 
 
Här har ni första avsnittet: 

Täcka hästen

Det här med täcken är en never ending diskussion. Att lägga täcken på hästarna högt och lågt verkar vara det roligaste vi hästmänniskor vet?! Förutom jag? 
 
Åker man förbi en häst i dagens läge så ligger det minst ett täcke på hästen. I vissa fall två. Vissa har paketerat in hästen i ett täcke med hals och har boots eller skydd på hästen i hagen. Nu vid denna tiden på året förstår jag, då hästen antagligen är klippt. Men i början av september månad? Varför? Är ni rädda att ni behöver borsta lite mer om hästen har rullat sig i hagen?
 
Min häst går än så länge utan täcke, då hon inte är klippt än. Då behöver hon ju faktiskt inte ett täcke på sig. Pälsen är så fet ändå, så regnar det blir hon inte kall, då det feta lagret gör att vattnet bara rinner av. Dock behöver jag klippa henne, men har inte hunnit med... Men då kommer jag bara täckesklippa henne, för att hon inte ska bli nedkyld kring njurpartiet lika lätt. Verkar som att de flesta helklipper sina hästar idag? Det undrar jag oxå varför. En riktigt hårt jobbande tävlingshäst (nej inte ni som tävlar lätt klass, utan de som går svår klass) kan behöva helklippas. Samt hästar som har väldigt tjock päls, vilket gör att de tar lång tid för de att torka vilket leder till att den blir nedkyld. 
 
När du funderar över om din häst behöver klippas kan du ställa dig själv följande frågor:
• Hur ofta tränas hästen så den blir ordentligt svettig?
• Var rids den oftast, utomhus eller i ridhus?
• Vilken temperatur är det i stallet och hur mycket går hästen i hagen?
• Hur mycket extra arbete och pengar är jag beredd att lägga ner på att ersätta den avklippta pälsen med täcke, både ute och inne?
 
Vill ha era åsikter och tankar kring detta, så skriv en kommentar :)
 
 
 
 

RSS 2.0