Pay and Jump

Hej allihopa!
 
Igår var jag och Mimmi på vår första "tävling". Det var en clearround i Alingsås på deras fina gräsbana. Mycket nytt för Mimmi, mycket hästar runtomkring, en hel bana fylld med hinder, gräsbana och gräsbrodd var oxå en ny grej för henne. Detta var ju första gången så tanke på det valde jag låga höjder, 60 och 70 cm. Spänd och ivrig häst, som var väldigt jobbig att brodda.. Hoppade dock väldigt fint. Första rundan stod hon emot hindren lite, men det var ju bara 60 cm så red bara på och tryckte över henne. Ett stopp, men tog det som en träningsrunda så lät henne lukta och kolla. Då var det något som släppte och sedan bjöd hon fint på hindrena! Brydde sig inte om planken och dekorationena. Det var väldigt skönt. I 70 cm var hon rätt trött i skallen, men bjöd fint och hoppade fint. Petade dock två bommar lite noschigt, men det är inget jag bryr mig om, för vet varför hon petade. Fick inte upp framdelen tillräckligt, och valde att inte göra de för att bibehålla flytet. Avstånden stämde till varje hinder och hon gjorde fina rundor! Jag är jättenöjd! Hellre bommar ner än stopp för de går att slipa på! Bra träning för henne :) Nästa gång kan vi nog hoppa 80-90 cm! Träna träna träna! Finns film men lägger inte ut dom, utan ni får se när det funkar perfa istället ;)
 
 

Hjälm till hästen

Folk är rädda att hästen ska slå i huvudet i taket när den står i transporten eller stallet, så därför har man utvecklat en hjälm till hästar. Vad är det för fjanteri? Vad är det för häst som gör sånt. Om den slår i huvudet ordentligt en gång borde den la lära sig. Eller? Normalsmarta hästar alltså.
 
Ni hittar hjälmen här

Det går bra nu!

Hoppade en bana på cirka 80 cm idag. Samt ett hinder på cirka 1m! Åååh så jävla kul att allt går så jävla bra. Allt stämmer och hon klarar det galant. Har mejlat Ted om träning dessutom. Så snart kanske det bär av till Halmstad! Fedt taggad på att fortsätta. Men en uteritt imorgon innan jobbet för att smälta allt sitter nog på sin plats :)
 
Detta har fått mig i andra tankar.. Behöver en ny tävlingskavaj, samt nya vita ridbyxor. Suttit och kollat lite. Såg så himla många snygga modeller på GHS men nu hittar jag nada. Har haft svart kavaj innan och vill inte ha det igen. Men allt jag hittar är SVART SVART SVART (Nej jag är inte racist). Tips? 
 
Den här färgen är fräsch, imo. 
När man ändå letar hittar man ju annat. Det är okej att drömma.. Men drömmar kan bli verklighet om man jobbar för de. Never give up! 
 
 Med detta inlägget säger jag godnatt. Sröm sött, vakna blött :)

RSS 2.0