Godmorgon!

Idag står de massa på schemat! 
Plugga till fysik 3 prov, städa klart mitt rum, samt nedervåningen, löprunda, mysa med min oridbara häst och plugga lite mer! 

Kommande veckan kommer bli super! På tisdag ska jag till tandläkaren och spänna tandställningen, och efter det ska jag till Netonnet och köpa mig en ny dator! Onsdag är en speciell dag, jag och mitt hjärta har ettårsdag då! 365 dagar - 12 månader - 1år med kärlek! 
På fredag vet jag bara att jag och min pojkvän ska till Göteborg. Vad vi ska göra är en överraskning, söt är han! 

Det va det roliga.., det inte lika roliga är att jag har två prov på tisdag och ett på fredag. 
*Tis: fysik 3 prov
*Tis: Kemi prov 
*Fre: NAT SPEC prov

Älska gå natur? Inte alla veckor haha! Bara att kämpa på, är ändå bara 5 månader kvar till studenten! 

Datorn jag tänker köpa! En asus. Valde denna för att den är väldigt prisvärd och för att det ingår Office 365. Bra med senaste versionen av Office när jag skriver mitt gymnasiearbete! 
"Men hästsport är ju mesigt"

När man nämner för en medelsvensson att man är ryttare eller håller på med hästsport, är den vanligaste kommentarerna: "ridning är mesigt", "vem som helst kan sätta sig på en häst och göra det där" eller "ridning räknas inte som en sport". 
De som ger dessa kommentarer är oftast fotbollsspelare, basketspelare osv.. 

Jag har aldrig riktigt fattat vad det är som gör hästar och ryttare mesiga. 
Jag som fälttävlansryttare, utsätter mig och min häst för en stor risk varje gång jag rider an mot ett fast hinder. Missbedömmer jag avståndet till hindret, och taxerar fel, eller Missbedömmer storleken på hindret kan både jag och min häst skada oss allvarligt. Folk dör i sporten! Fortfarande mesigt? 
Är din lagkamrat tio gånger större än dig och 500kg tyngre? 

Ett ekipage måste ha fullständig tillit till varandra och samarbeta. Skulle du kunna lita på någon så mycket att du gör något du är osäker på för att din lagkamrat säger att du klarar det? 

Hästar är otroligt modiga, helt fantastiska djur! 

Om du fortfarande tycker vi är töntiga, klicka in på http://youtu.be/eufCY8KHuMA och titta på videon. 
Hovslagar rage

Har nu en oridbar häst pågrund av våran före detta hovslagare! 
Upptäckte att jag inte kunde få i broddar bak helt, mindre än halva gick i. Stog och försökte gänga i en halv timma, men förgäves! Slutade med att jag for in till mamma och undrade vafan våran hovslagare hade gjort med broddhålen. Mamma sa att hon hade haft samma problem. Hon gjorde så för att hon hade haft problem med att hästarna hade fått tryck skador, då hade hon löst detta genom att sluta gänga hela broddhålen. Vi kom på att detta problemet uppstod för att hon lägger om skorna, vilket gör att broddarna är mycket längre än vad skon är tjock. Vågar inte rida utan bakbrodd nu när det är så halt! Blir så arg på sånt här! 

RSS 2.0