Tips broddning

Hej allihopa! 
 
Tänkte dela med mig av några tips, som gör det så mycket enklare och effektivare att brodda i och ur varje ridpass. 
 
Våra hästar har bara brodd fram när de går i hagen. Utav den enkla anledningen att vi inte vill att det ska ske någon onödig skada. För det första. Hur många brodd har ni i varje hov? 
Jag hoppas att svaret är fyra. Jo om vi kollar på hur en häst använder hoven när den rör på sig. Den skjuter ju faktiskt ifrån med tån och bromsar med trakten. Jag gillar att gasa så jag har brodd i tån med ;) 
 
Okej så 8 brodd ska i. Det fixar jag på 5min! Jag har lite händiga verktyg som jag tror ni kan gilla! 
 
 
Här har vi ett verktyg från hööks för att göra rent broddhålen, samt en pytteliten skruvmejsel. Jag tycker det anpassade verktyget funkar skit och meddela kanon! Kommer åt all jävla skit som kan tänka sig sitta i ett broddhål.. Funkar skitbra på dedär stenarna som sitter som klippt och skurit i hålet. Ni får 6st för 70 spänn! I jämförelse med en krok från hööks, 50 spänn? Billigt med ;) Finns att köpa här
 
 
 
Halleluja! Ett spärrhandtag med en hylsa anpassad för brodd! Världens bästa sal som både sparar tid och blodvite.. Vet inte hur många gånger jag har lyckats slå mig på en skiftnyckel. För er som inte vet vad ett spärrhandtag är ; man behöver inte släppa och ta nytt tag, man drar bara tillbaka och drar åt. För spärrhandtaget frikopplar åt ena hållet . Med en enkel knapp väljer man vilket håll man vill dra åt med! Ni hittar hylsan här
 
Och spärrhandtag här
 
Hoppas ni får användning av detta! :) 

The Queen of dressage - Kyra

Idag har jag & mamma varit och lyssnat på Kyra Kyrklunds clinic. Fyfan vad bra säger jag bara. Hon har sååå mycket kunskap. 

Vi har sett allt från ponnyekipage till unghästar till grand pris hästar. Och hon har fått samma fina utveckling på varje häst. En dag som sent skall glömmas! 


RSS 2.0